po
Literatura juvenil en català
d’agost 06, 2004
 
"Lior": una història que et pot agradar
Acabo de llegir "Lior", de la Núria Pradas. És un llibre emocionant, que penso que pot agradar a gent jove, des de 1r fins a... 2n d'ESO?.
La història és bonica. Pel meu gust hi falta un ressó mínimament cristià a l'hora de plantejar-se la trasncendència, tot i que probablement no és tant aquest tema el que interessava a l'autora sinó l'amistat, el respecte de la llibertat, de la natura, l'enamorament, la valentia, etc.
El món que nosaltres coneixem - és un llibre de ficció!! - ha desaparegut víctima de la incomprensió i l'odi dels humans. En el seu lloc ara hi ha una nova civilització que rendeix culte a la força física i a l'esport, i rebutja els sentiments i la imaginació. Però entre la frdeor sdels uniformes i els silenci monòton dels transportadors fototònics hi ha persones que lluiten per retrobar la llibertat, la dignitat i la cultura. Lior és un noi de dotze anys que es pefila coma líder d'aquests futurs dissidents.
És bonic i us agradarà, joves alumnes i amics. Per exemple, quan surt "El petit príncep", o en el moment en què es descobreirx que l'esport i les aparences no ho són tot.
El vaig trobar recomanat entre les lectures de l'ESO de La Vall, i me l'he llegit: el recomano!!

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Powered by Blogger